Marți, 21 Decembrie 2021 16:49

O delectare à la Herbert, ca un bilet spre paradis Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ultima degustare a anului s-a dovedit una frumoasă ca o sărbătoare legală încă neratificată. Un Herbert inoxidabil, cel puțin opt vinuri magnifice, un club entuziast. Și sentimentul că toate necazurile lumii din ultimii doi ani s-au evaporat ca prin minune, cu ajutorul unor vaccinuri pe bază de Malbec, Carménère, Fetească Neagră ori Petit Verdot, administrate în dormitorul bunicii.

Herbert a călătorit de la Cluj la Arad preț de numai trei ore și un pic, grație noii porțiuni de autostradă inaugurate recent, dar și mașinii sale foarte puternice încărcate cu zeci de baxuri. Probabil la întoarcere a făcut și mai puțin, ușurat de prețioasa marfă.

De data aceasta ne-a propus spre degustare următoarele vinuri: Masottina RDO Ponente Prosecco Brut 2020, Quinta do Gradil Arinto&Chardonnay Reserva 2018, Mauricio Lorca Finca los Inicios Opalo Malbec 2017, Casa Silva Angostura Merlot 2019, Apogeum Fetească Neagră Ediție Limitată 2016, Casa Silva S7 Single Block Carménère 2018, E. Guigal Châteauneuf-du-Pape 2016 (Grenache, Mourvèdre, Syrah), Benegas Lynch FBL Barrica 2006 (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot). Și, de parcă n-ar fi fost de ajuns, pe la mese s-au mai deschis, hors concours, Guayquil El Elegido 2014, Taymente Pinot Noir 2019, Gran Lorca Poético Malbec 2012, Casa de Outeiro Mencia 2020, Riglos Gran Cabernet Franc 2018.

Prosecco-ul la magnum servit în deschidere e vârful de gamă de la Masottina, bun de Revelion și mari sărbători alături de oameni dragi. Cupajul de alb portughez care a urmat oferă delicii gourmet, are un rafinament aparte, îl veți ține minte. Apoi un Malbec argentinian, tipic și complex, un Merlot de top de la Casa Silva, o Fetească Neagră la apogeu cu care ne putem mândri oriunde în lume, un Carménère apreciat  tot de la Casa Silva și apoi două blend-uri ca niște bilete spre paradis. După un blând și tânăr și catifelat Châteauneuf-du-Pape, a urmat ceea ce a fost pentru mulți vinul serii: un cupaj argentinian vechi de 15 ani, de la Benegas Lynch, notat cu multe puncte de avocații vinului de pretutindeni.

 

Citit 776 ori Ultima modificare Marți, 21 Decembrie 2021 16:53

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate