Miercuri, 19 Februarie 2020 11:09

Villa Vinèa’s Wine was my Valentine Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Villa Vinèa este de acum unul dintre cei mai prezente brand-uri în dormitorul bunicii. Având un nou și activ promotor local, crama din județul Mureș ne-a delectat de Ziua Îndrăgostiților cu nu mai puțin de șapte vinuri, în cadrul evenimentului Wine is my Valentine.

La o simplă căutare pe cele trei publicații virtuale ale CDViN, Pivnicer, cdvin.ro și vestik.ro, care conțin peste o mie de articole dedicate vinului, cuvintele cheie „Villa Vinèa” dau 73 de rezultate. De când am făcut cunoștință cu patronul Heiner Oberrauch, la inaugurarea din 2012 a cramei din satul Mica, județul Mureș, am organizat o mulțime de degustări, am vizitat de mai multe ori vinăria, ba am și călătorit la o abație din Südtirol, acolo unde vinifică Celestino Lucin, care unul dintre oenologii Villa Vinèa, alături de Dénes Mihály.

Ultima întâmplare cu vinurile acestui brand mureșean s-a petrecut chiar de Valentine’s Day, atunci când promotorul zonal Claudiu Toma ne-a prezentat următoarele vinuri: Fetească Albă Selection 2018, Chardonnay Selection 2018, Gewürztraminer Selection 2018, Pinot Noir Selection 2016, Fetească Neagră Selection 2015, Rubin 2016 (Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră), Contessa 2015 (Muscat Ottonel, Kerner).

De partea culinară s-a îngrijit draga doamnă Pivniceră, care este și chef-ul clubului. Astfel, alături de vinurile Villa Vinèa am putut servi și savura: supă cremă de cartofi și conopidă, paste bolognese, trufe de ciocolată, New York cheese cake, toate home made.

Excepțională e Feteasca Albă, cu care am început festinul! Sunt încântat și îndrăgostit de ea, pentru că e lucrată ca la carte, în stil transilvănean și central-european: bună aciditate, chiar corpolență, complexitate minerală, parfum estompat de flori de viță. Feteștile Albe de Ardeal au cu totul alt caracter decât cele elaborate în alte părți ale țării, care sunt mai suave, mai parfumate, mai florale, iar aceasta, din 2018, este una dintre cele pe gustul meu. Chardonnay-ul e un vin discret și nu foarte tipic, Gewürztraminer-ul a umplut clubul cu parfumul său de trandafiri, Pinot Noir-ul ne-a uimit prin culoarea sa deschisă și prin finețe, Feteasca Neagră din 2015 are o prospețime minunată, dovedind că și soiul național roșu se poate învechi dacă oenologul/oenologii își cunosc meseria. Cupajul Rubin, complex și atrăgător, a fost pentru mulți vinul serii, iar Contessa, vin obținut din struguri stafidiți, i-a atras pe iubitorii de dulce.

Citit 1505 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 11:24

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate