Luni, 12 Iunie 2017 11:14

Carassia vine întâia oară în odăile bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Dacă ultima degustare cu produsele Casei de Vinuri Cotnari a fost, potrivit listei vinurilor servite, pe jumătate liniștită, pe jumătate neliniștită, în cazul Cramei Carastelec, ultimul eveniment a fost sută la sută efervescent. Prin prezența sa și prin prezentarea de rigoare, promotoarea, Negele Enikö, a făcut ca seara să fie cu atât mai plăcută pentru toată lumea.

La reușita ultimului eveniment din Vestik Club au contribuit atât prietena noastră Enikö, care a avut grijă să spună povestea vinurilor și a cramei, cât și chef Ja, cea care a preparat bunătăți thai numai bune de savurat în compania spumantelor. Între acestea s-au numărat Po Pia (pachețele de hârtie de orez cu carne de pui, legume și ierburi aromatice), Neua Yaang (salată de carne de vită, condimentată cu sos de pește, frunze de lime și ardei iute), Gai Mamuan (stir-fry de carne de pui cu caju, ulei de susan și legume), Moo Soi Sai Het (chiftele de carne de porc gătit în aburi, cu sos de soia și hribi). Ca desert au fost servite minitarte cu budincă de nucă de cocos.

Am degustat următoarele vinuri: Friza Rosé 2016 (petiant), Carassia Blanc de Blancs 2014 brut (Chardonnay), Carassia Classic 2014 extra brut (60% Pinot Noir, 40% Chardonnay), Carassia Rosé 2014 brut (Pinot Noir), Friza Alb 2016.

Cele două Friza, de la începutul și sfârșitul listei, sunt pentru noi, de ceva vreme, companioni cât se poate de agreabili, vinuri ușoare, de vară, bune de oferit atât celor versați, cât și începătorilor. După lansarea de la Cluj, petrecută cu prilejul ultimului WineUp, ne-am întâlnit din nou cu spumantele din gama Carassia, „un nume de fantezie”, potrivit lui  Enikö, un nume cu rezonanță latină derivat din cel al cramei și localității omonime, Carastelec.

Vinurile din gama Carassia sunt, ca să-l citez pe Pivnicer, „cele mai recente produse ale Cramei Carastelec și totodată rațiunea pentru care a fost înființată această vinărie cu acționariat maghiar, aceea de a produce spumante prin metoda clasică”. Mi-au plăcut toate în egală măsură și m-am aflat întâia oară în dilema de a nu putea alege un vin favorit.

 

 

 

 

Citit 2213 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2017 09:15

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate