Missy dormea liniștită în pătuțul ei improvizat – o geantă sport – când deodată începu în club o nouă degustare cu vinuri marca Villa Vinèa. Prietenii noștri Mircea Matei și Claudiu Toma, cu care ne-am mai întâlnit la festivalul arădean al vinului și cu prilejul unei degustări de iarnă lângă bradul de sticle din dormitorul bunicii, ne-au prezentat câteva dintre noile licori ale producătorului de pe Târnave. Clubul a fost plin, Pivnicera ne-a răsfățat cu apetisante platouri cu brânzeturi, am avut și tort aniversar de la un prieten sărbătorit în avans.
Ni s-au oferit spre degustare următoarele vinuri: Fetească Albă 2018 (probă de tanc), Fetească Regală Premium 2018, Chardonnay Premium 2018, Kerner Selection 2018 (probă de tanc), Diamant Selection 2017, Rosé Premium 2018, Pinot Noir Premium 2017, Fetească Neagră Selection 2015. Pentru mine, Fetească Albă se anunță ca un vin splendid, tipic, parfumat cu flori de viță, cu aciditate ridicată. Regala e corpolentă, acidă la rându-i, cu postgust generos. Chardonnay-ul se comportă la fel ca altele made in Ardeal: e atractiv, stă bine la capitolul aiciditate, dar nu pare foarte tipic. Kernerul, chiar dacă nu se anunță la fel de frumos ca precedentul, impresionează în mod plăcut. Diamantul fu pe măsura numelui, vinul serii pentru mine. Un cuvee complex, obținut din Fetească Albă și Fetească Regală, de savurat ca o creație oenologică, pe care nu l-aș împărți cu nici un fel de mâncare. Dintre Rosé, cu o culoare provensală, și cele două vinuri roșii, un Pinot tipic în privința culorii și parfumului, totuși nu foarte complex, și Feteasca plină de personalitate, aș alege pentru mine licoarea din urmă.
În timp ce serveam câte o Fetească, câte un Kerner ori câte un Rosé, am putut revedea la tv-ul CDViN, grație unui slide show ad-hoc, sute de fotografii făcute în cadrul multelor evenimente organizate în club sau în afara lui și legate de Villa Vinèa. Între acestea și cele care au surprins inaugurarea cramei din județul Mureș, de lângă satul Mica, la care a fost prezent și proprietarul acesteia. Atunci, Herr Heiner Oberrauch, antreprenor sudtirolez, ne-a servit el însuși un gulaș de neuitat, ne-a cântat la acordeon și a făcut echipă muzicală cu primașul tarafului țigănesc care a condimentat sonor evenimentul.